Menu

GOODBYE ARCHITECTURE

HEIM_RICHT_CUT

Studio PEKKA onderzoekt, we zijn gefascineerd door de wisselwerking tussen ons en onze fysieke omgeving in de breedste zin van het woord. Deze verkenningen op het raakvlak tussen kunst en wetenschap vertaling we liefst in beeldende en beleefbare projecten om onze kennis te delen.

GOODBYE ARCHITECTURE

Studio PEKKA heeft inmiddels drie jaar onderzoek verricht naar de architectuur van crematoria, hiervoor hebben we ondersteuning gekregen van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie . Momenteel zijn we bezig samen met uitgeverij nai010 het onderzoek om te zetten tot een publicatie met de naam ‘Goodbye Architecture’.

We bezochten inmiddels meer dan 50 crematoria in 16 Europese landen, van historisch tot hypermodern en spraken met managers, ondernemers, werknemers, onderzoekers, academici en architecten. We bezochten seminars en deelde tussentijdse resultaten, maakten uitgebreide foto reportages, verzamelden beelden en tekeningen, maakten video en audio opnames van alle interviews. Dit alles leverde niet alleen materiaal voor een boek op maar ook allerlei inzichten in ‘het crematorium in Europa’.

No comments