Menu

GOODBYE ARCHITECTURE


Studio Pekka onderzoekt!

Met alles wat we doen maken we een keuze voor de toekomst. Het tot stand brengen van maatschappelijke en sociaal relevante architectuur vereist veel specialistische kennis. We doen die niet alleen op in ons werk maar ook door onderzoek. Een jaar of zes geleden werdt onze aandacht getrokken door ‘de architectuur van crematoria’. We verwonderden ons over wat we tegen kwamen in Nederland en vroegen ons af waarom de architectuur vaak nauwelijks een rol lijkt te spelen bij deze belangrijke gebeurtenis en wat architectuur dan wel zou kunnen bijdragen aan de uitvaart – Het bleek nauwelijks ontgonnen terrein, we doken erin, startte een onderzoek, zochten financiers.. het ontpopte zich tot een ware ontdekkingsreis die uiteindelijk uitmondde in de wereldwijde uitgave van het eerste boek over dit onderwerp.

bezoek de Goodbye Architecture website om meer te weten te komen!

Het onderzoek leverde niet alleen materiaal voor een boek maar ook allerlei inzichten in de architectuur van het crematorium in Europa – voor projecten, lezingen, exposities en advies over dit onderwerp kunt u contact met ons opnemen.

Het onderzoek kwam tot stand met ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. Het boek wat uitgeverij nai010 internationaal uitgeeft wordt ondersteund door:


EUROPEAN
CREMATORIUM
NETWORK
 

 

 

 

 

 

 

No comments