Menu
change the way we look at the world

Kim Verhoeven

Kim Verhoeven m.Arch. [1978]

kimlogo


Na haar studie bouwkunde studeerde Kim aan de kunstacademie en werkte als ingenieur. Later studeerde ze aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en werkte ze voor toonaangevende bureaus waar ze o.a. veel ervaring op deed met woningbouw. Ze ontwierp en was betrokken bij verschillende soorten woon-projecten, van sociale huurwoningen tot vrijstaande villa’s, van koopappartementen en zorgwoningen tot starters-woningen. In 2011 studeerde ze cum laude af als architect aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, ontving diverse prijzen en met steun van het Architectuur Fonds ( SfA ) begon ze in 2012 haar eigen ontwerp-studio.

Haar werk wordt gekenmerkt door haar esthetische talent en enorme betrokkenheid tot de opdracht. In haar werkwijze vormen de gebruiker en de aanwezige context altijd het uitgangspunt om uiteindelijk te komen tot een ontwerp waarbij zowel de beleving als functionaliteit voorop staan. Bewust omgaan met de invloed die we als mens hebben op de aarde is volgens haar volledig vanzelfsprekend en daardoor onlosmakelijk verbonden met haar werk. Het gebruik van milieuvriendelijke en/of herbruikbare materialen, duurzame energiebronnen en het creëren van een behaaglijk en gezond binnenmilieu zouden volgens haar als basis in iedere ontwerp-opgave moeten worden opgenomen. [CV Kim]

Vincent Valentijn

Vincent Valentijn m.Sc. [1975]

vinlogo


Na zijn opleidingen tot bouwkundig ingenieur en architect aan de TU werkte Vincent voor verschillende bureaus. Naast architectuur studeerde hij ook ethiek, sociale- en cognitieve psychologie en filosofie. Dit vanuit zijn idee dat architectuur in basis altijd maatschappelijk betrokken moet zijn en de mens altijd centraal staat in ieder ontwerp. Hij is 9 jaar werkzaam geweest als architect bij RAU in Amsterdam, zeer bekend om prestaties en innovaties op het gebied van duurzaamheid. Daar heeft hij ervaring opgedaan als architect met het ontwerpen van zeer uiteenlopende projecten zoals zorgprojecten, musea, culturele instellingen, woningbouw, kantoren en scholen.

Sinds 2012 werkt hij regelmatig samen met Kim Verhoeven. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn grafische kwaliteit en innovatieve benaderingen. Elk goed ontwerp komt volgens hem tot stand door de vraag van de opdrachtgever zo goed mogelijk te interpreteren. De rol van de architect is om de gewenste kwaliteiten helder te krijgen en nog meer, nog onverwachte kwaliteiten te ontdekken en toe te voegen.
Zijn ambitie is om zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzame innovaties, moderne architectuur en sociale duurzaamheid te delen en in de praktijk toe te passen. Binnen een ontwerp-opgave streeft hij zo veel mogelijk naar naar low-tech oplossingen.

ARCHI3O


ARCHI3O is in 2014 opgericht door architecten: Renz Pijnenborgh, Vincent Valentijn en Kim Verhoeven. ARCHI3O is een ontwerpers collectief voor gezonde en duurzame architectuur met als doel te ontwerpen ten dienste van het welzijn van de gebruikers zowel op lichamelijk als sociaal, en esthetisch niveau.

Binnen het collectief delen we onze kennis en kunde zodat we onze kwaliteiten gezamelijk kunnen inzetten. We combineren gedegen technische kennis, een enorme dosis ervaring, innovatief denken, bekroonde ontwerpkracht, frisse beeldende kwaliteit en onze gezamelijk geestdrift. Door onze individuele kwaliteiten te combineren kunnen we een opgave vanuit verschillende standpunten benaderen en aan een grote diversiteit van wensen tegemoed komen.

ARCHI3O ziet het belang om in een gezonde leefomgeving, in harmonie met onze aarde te kunnen leven, en daarmee is het een vanzelfsprekende plicht om bio-ecologische principes uit te dragen en vanuit respect vorm te geven.

 

STUDIO PEKKA


pekka sattelite-southgeorgia-a2003258-1635-250montdekking op satellietfoto NASA, 12 december 2012, [-69.543461, -99.534261]discoveryeerste waarneming van het eiland door wetenschappers van het Molodjozjnaja-station, 15 december 2012PEKKA /ˈpεkːɑ/

niets verdwijnt maar alles is in een voortdurende staat van verandering.

Pekka is een nieuw vulkanisch eiland voor de kust van Antarctica in de zee van Bellinghausen wat ‘geboren’ is in 2012. Het eiland ligt ca. 200km ten zuidwesten van het onbewoonde Peter I Øy en werd voor het eerst waargenomen via satellietbeelden. Het is onduidelijk of het eiland lang zal blijven bestaan en is door de lange arctische winters nauwelijks bereikbaar.

De aarde verandert, er ontstaat en verdwijnt steeds nieuw land. Ooit dachten we dat de wereld plat was, nu lijken we er vanuit te gaan dat de aarde statisch is.