Al eeuwenlang worden ten behoeve van akoestiek panelen toegepast in concertzalen om geluid te reflecteren en te verstrooien in de zaal. Door middel van allerlei ornamenten maar ook structureler in de vorm van bijvoorbeeld een cassette plafond. Dit klassieke middel is uitgangspunt geworden voor de nieuwe concertzaal. Door een cassette te construeren waarvan de reflectievlakken voornamelijk midden en hoge frequenties reflecteren zal er naar verwachting een concertervaring zijn met een relatief ‘hoogfrequent spectrum’ wat aangevuld wordt met laagfrequente tonen die van naturen al verder dragen in ‘het open veld’.
Het bouwwerk is opgebouwd uit geprefabriceerde elementen van glasvezelversterkte kunststof profielen met aan beide zijden een geprofileerde translucente glasvezelversterkte polyesterplaat . De beloopbare vloer en dakpanelen zijn onder vacuüm gevuld met opgeschuimd polyurethaan om zo een zeer sterke en stijve vloerplaat te krijgen.-De keuze voor glasvezel versterkte kunststoffen heeft meerdere redenen. Ten eerste zijn de geluid verstrooiende cassettes, welke voornamelijk in het interieur aanwezig zijn, in dit materiaal relatief gemakkelijk te produceren door middel van een mal. De profileringen van de platen zorgen voor een grote stijfheid van de platen.
Daarnaast geven de translucente eigenschappen van polyester de mogelijkheid om meer interacties tussen interieur en exterieur te verkrijgen. Bij daglicht lijkt het gevelmateriaal relatief ondoorzichtig van buiten en heeft het gebouw een klassiek voorkomen. Bovendien ontvangt het interieur veel daglicht wat ook het voorbijdrijven van de wolken, het waaien van de bomen en passeren van mensen ervaarbaar zal maken. Bij nacht transformeert het klassieke gebouw en wordt de verborgen interieurlaag met zijn flamboyante cassettestructuur ook van buiten zichtbaar, ook wordt nu de bezoeker ‘zichtbaar’ in plaats van passant.