Menu

afval atelier

Tijdens een zoektocht naar openbare plekken in Tilburg raakte ik aan de praat met Rinus. Rinus is een echte Tilburger van rond de 70, find hij houdt ervan om rommel te verzamelen. Als mensen in de buurt iets nodig hebben kloppen ze bij hem aan en meestal slaagt de zoektocht door zijn verzadigde huis, order schuur en tuin en vinden ze waar ze naar op zoek zijn.

Omdat Rinus al op leeftijd is en hij er genoeg van heeft dat er steeds maar meer mensen afgedankte spullen in zijn tuin plaatsen, kwam ik op het idee om deze kringloop van afval voort te zetten op een openbare plek in de wijk waar hij woont.

…mensen stoppen van buitenaf iets in een open constructie, en van binnenin kun je de materialen/afval als het ware gebruiken, verteren…

De afval opslag moet een zo groot mogelijke flexibiliteit hebben en de toestand van het ontwerp (vol-leeg) moet van buiten waarneembaar zijn. De ruimte vormt zich aan de hand van het afval wat het opgenomen heeft.

locatie Tilburg
jaar 2004
status concept ontwerp
ontwerp Kim Verhoeven

 

 

 

 


About studiopekka

No comments

Leave a comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.