Menu

wijA3O

ARCHI3O is in 2014 opgericht door architecten: Kim Verhoeven, Vincent Valentijn en Renz Pijnenborgh. ARCHI3O is een ontwerpers collectief voor gezonde en duurzame architectuur met als doel te ontwerpen ten dienste van het welzijn van de gebruikers zowel op lichamelijk als sociaal, en esthetisch niveau.

Binnen het collectief delen we onze kennis en kunde zodat we onze kwaliteiten gezamelijk kunnen inzetten. We combineren gedegen technische kennis, een enorme dosis ervaring, innovatief denken, bekroonde ontwerpkracht, frisse beeldende kwaliteit en onze gezamelijk geestdrift. Door onze individuele kwaliteiten te combineren kunnen we een opgave vanuit verschillende standpunten benaderen en aan een grote diversiteit van wensen tegemoed komen.

ARCHI3O ziet het belang om in een gezonde leefomgeving, in harmonie met onze aarde te kunnen leven, en daarmee is het een vanzelfsprekende plicht om bio-ecologische principes uit te dragen en vanuit respect vorm te geven.

Kim & Vincent @ Studio Pekka     |    Renz @ Archiservice

lees hier meer over ons:

 

Kim Verhoeven

kim

oprichter – Architect

Na haar studie tot bouwkundig ingenieur werkte Kim Verhoeven bij verschillende bureaus waaronder ook Archiservice, het bureau van Renz Pijnenborgh. Later, tijdens haar studie tot architect aan de academie van Bouwkunst in Amsterdam werkte ze ook voor andere toonaangevende bureaus waaronder Dok Architecten, hier deed ze veel ervaring op in woningbouw projecten.  Ze ontwierp en was betrokken bij allerlei verschillende soorten woonprojecten, zoals: sociale huurwoningen, vrijstaande villa’s, koopappartementen, zorgwoningen en starters-woningen.

In 2011 studeerde ze cum laude af als architect aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, ze ontving diverse prijzen, werd genomineerd voor de Prix de Rome en met steun van het Architectuur Fonds begon ze in 2012 haar eigen ontwerppraktijk onder de naam Studio Pekka. Haar werk wordt gekenmerkt door haar esthetische talent en enorme betrokkenheid tot de opdracht. In haar werkwijze vormen de gebruiker en de aanwezige context het uitgangspunt om uiteindelijk te komen tot een ontwerp waarbij zowel de esthetische beleving als functionaliteit voorop staan.

Bewust omgaan met de invloed die we als mens hebben op de aarde is volgens haar volledig vanzelfsprekend en daardoor onlosmakelijk verbonden met haar werk. Het gebruik van milieuvriendelijke en/of herbruikbare materialen, duurzame energiebronnen en het creëren van een behaaglijk en gezond binnenmilieu zouden volgens haar als logische basis in iedere ontwerp-opgave moeten worden opgenomen.

 


Renz Pijnenborgh

renz

oprichter – Architect

Renz Pijnenborgh is de pionier in het biologisch bouwen. Zijn bureau Archiservice streeft sinds de oprichting in 1982 naar milieubewust bouwen en ontwerpen, een belangrijke leidraad voor hem is zodanig te bouwen dat er een ultiem gezond binnenmilieu ontstaat. In 2008 ontving hij voor zijn baanbrekende werk de oeuvreprijs ‘Gezond Binnen’.

In 1985 ontwierp hij bovendien het allereerste ecologische cpo project in Nederland, een volledig zelfbouw project in hout en met de voor zijn werk inmiddels zo kenmerkende grasdaken. Een aantal jaren later volgde ook het ontwerp en de uitvoering van de eerste ecologische huurwoningen in Nederland.

Met ‘de Brabantwoning’ liet hij in 2012 zien dat gezond wonen betaalbaar en toegankelijk temaken is. De Brabantwoning is namelijk de zuinigste sociale huurwoning van Nederland.

Hij heeft met zijn bureau al vele ecologische (CPO) projecten uitgevoerd die inmiddels als voorbeeld gelden. Wat zijn projecten gemeen hebben is dat het binnenklimaat van woningen, niet wordt verpest door slecht materiaalgebruik, overmatige kieren-jacht en goed bedoelde maar ongezonde energiebesparende maatregelen.  De projecten van Pijnenborgh zijn een synthese tussen bruikbaarheid, gezondheid, energiezuinigheid en ecologie. Energie-nul bouwen met gezonde bouwmaterialen en een minimum aan installaties is intussen zijn standaard.


Vincent Valentijn

vincent

oprichter – Architect

Vincent Valentijn werkte na zijn opleiding tot architect aan de TU Eindhoven met verschillende architecten bureaus. Hij heeft naast zijn opleiding architectuur ook ethiek en sociale- en cognitieve psychologie gestudeerd. Dit vanuit zijn idee dat architectuur in basis altijd tot stand moet komen uit maatschappelijke betrokkenheid, de menselijke beleving en sociale context zijn elementen die in geen enkel ontwerp mogen ontbreken.

Van 2005 tot 2014 was hij werkzaam als architect bij RAU architecten in Amsterdam, zeer bekend om hun prestaties, innovaties en voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid. Daar heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan als architect met het ontwerpen van zeer uiteenlopende projecten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn (levensloop bestendige) woon- zorgprojecten, musea, culturele instellingen, woningbouw projecten, gebiedsvisies, vakantie woningen, winkels, kantoren en scholen.

Een goed ontwerp komt volgens hem tot stand door de vraag van de opdrachtgever zo goed mogelijk te herinterpreteren. De architect moet niet alleen de gewenste kwaliteiten helder krijgen maar vanuit zijn expertise onverwachte potenties toevoegen. Hij wil zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzame innovatie, moderne architectuur en sociale duurzaamheid graag delen en uitdragen. Binnen een ontwerpopgave streeft hij zo veel mogelijk naar naar low-tech oplossingen.