Menu

nieuws

Start bouw Boschveld

Screen Shot 2016-07-28 at 22.49.53

 

 

 

 

 

Nog deze zomer starten de bouwwerkzaamheden voor het ecologische CPO woonproject in ‘s-Hertogenbosch, vlak achter het station. (hoek Edisonstraat / Paardskerkhofweg) Kom eens langs om te kijken hoe een desolaat terrein met een enorm gat het komende jaar gaat transformeren in een sociale en duurzame plek.

Moderne ecologische woningen in het centrum, zonder concessies, het kan!

Tiny house Big trend

Screen Shot 2016-07-28 at 22.36.17


Voor de veel gelezen nieuwsbrief van  ‘de 12 ambachten’  van de ware ecologische pioniers van ons land werden wij gevraagd voor een artikel over Tiny Houses.

Het is momenteel nogal een rage in ons land om iets met tiny houses te doen constateerde oprichter en hoofdredacteur Sietz Leeflang. Maar wat de essentie van dit fenomeen is.. De vraag die ze ons als architecten stelden was: ‘hoe duurzaam zijn tiny houses eigenlijk echt?’.

Hierop schreef Vincent een artikel met zijn bevindingen en ervaringen uit eerste hand. U kunt hier het artikel lezen (klik op de afbeelding).

Dierenverblijf in gebruik genomen

IMG_0274


Het dierenverblijf wat Vincent en Kim ontworpen hebben voor het Zuiderpark in ‘s-Hertogenbosch is in gebruik genomen.

De eerste dieren hebben hun intrek genomen en binnenkort komt de rest van de dieren, kinderen uit de buurt komen voor het eerst een kijkje nemen.

Het dierenverblijf is volledig gebouwd met verduurzaamd hout uit Brabant en voorziet geheel in zijn eigen energie-behoefte. Zie ook: DIERENVERBLIJF ZUIDERPARK 

Archi3o expertise op Building Holland


Onze Renz tijdens Building Holland, het integrale evenement voor bouw en vastgoed voor professionals.

In de presentatie “Natuurlijke Ventilatie & Zomernachtkoeling geautomatiseerd” laat Renz Pijnenborgh zien hoe ecologisch bouwen en “Internet of Things for the Home” hand in hand samengaan om een gezond binnenmilieu te creëren en bewoners zelfvoorzienend te laten zijn.

 

Het huisje van Remmelt

remmelt-a3o

Coöperatie Archi3o is in goed gezelschap. In de uitzending over Nederland in een duurzame transitie werd oprichter van coöperatie Schoon Gewoon, Remmelt Schuuring geïnterviewd voor zijn huis, ontworpen door Renz. Het huisje van Remmelt is een mooi voorbeeld is van bio-ecologische architectuur.

Toen wij speelde met de gedachte om op een duurzame en sociale manier onze krachten te bundelen hebben we deze opdrachtgever en mede-idealist om advies gevraagd. Remmelt inspireerde ons om ons gedachtegoed te verenigen en uit te dragen via een coöperatieve onderneming. Raak ook geïnspireerd en kijk de aflevering hier: TEGENLICHT – Nederland Kantelt

Tiny House

TinyHousesinfo

Een gedreven man met een inspirerend plan heeft ons benaderd voor het ontwerpen van een compacte, zelfstandige en mogelijk verplaatsbare woning.

“Gelukkig zijn met minder,  gaan en staan waar je wilt en zo veel mogelijk in harmonie met onze aarde leven.” Dat is wat hij voor ogen heeft.

De Tiny House Movement is ontstaan in de Verenigde Staten, het land waar juist alles groter en breder moet zijn en waar de huizen gemiddeld 250 m² groot zijn. Maar mensen die in Tiny Houses wonen doen dit niet alleen om financiële redenen. Het gaat ook om het versimpelen van je leven. Maken veel spullen gelukkig? Volgens de Tiny House movement verzamelen we in de loop van de tijd veel te veel overbodige spullen die ons niet persé gelukkiger maken.

Mensen die voor een Tiny House kiezen, kiezen ervoor om al hun overbodige bezittingen te verkopen en alleen datgene te houden dat ze écht nodig hebben. Het resultaat is een extreem kleine woning, waarvan de oppervlakte tussen de 8 m² en de 35 m² ligt.

Kickoff Brabantwoningen


In opdracht van de provincie ontwikkelde Renz met Syneff consult en woningbouw vereniging Wovesto een concept voor betaalbare duurzame huurwoningen.

In deze film uit 2012 licht hij  het concept toe. De 27 huur- en koopwoningen in Sint Oederode zijn als pilot van dit concept gebouwd en zijn betaalbaar, comfortabel, energieneutraal, gezond en milieuvriendelijk. Het concept is overigens voor iedereen gratis verkrijgbaar en zonder copyrights toepasbaar. Archi3o is open source en wil graag alle kennis delen ter bevordering van een duurzamere wereld.

A3O opgericht

wijA3O_logo

Renz Pijnenborgh van ArchiService, Vincent Valentijn en Kim Verhoeven van Studio Pekka slaan de handen in een in het ontwerperscollectief A3O.A3O ziet het belang om in een gezonde leefomgeving, in harmonie met onze aarde te kunnen leven, en daarmee de vanzelfsprekende plicht om bio-ecologische principes en ideeën gezamenlijk uit te dragen en vanuit respect vorm te geven.

Ze versterken elkaar door hun krachten te bundelen voor een gezamelijke inspanning, individuele kwaliteiten worden zo optimaal ingezet en ervaring wordt gedeeld.  Door de diversiteit binnen het collectief zijn ze in staat een opgave vanuit verschillende standpunten te benaderen. A3O biedt hun klanten een combinatie van kennis en een schat aan ervaring op het gebied van duurzaamheid, ecologisch-, biologisch bouwen, moderne ontwerpkracht en fris talent.