Menu

CPO

Straling in huis


Als experts op het gebied van gezond en ecologisch bouwen werden wij door de redactie van de 12 ambachten gevraagd een artikel te schrijven over straling in en om ons huis.

Vincent pakte de bal op en heeft voor de gelegenheid gesproken met andere experts op dit gebied.

Het artikel is te lezen via de link (klik op de afbeelding). De 12 ambachten is een onafhankelijke stichting met een centrum voor ecologische technieken, ze heeft de afgelopen jaren al veel legendarische bijgedragen geleverd in de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Zie ook hun website de 12 ambachten

Renz bij Hibin


Renz gaf in 2011 een presentatie voor de Koninklijke Hibin, branche organisatie voor bouwmaterialengroothandel welke zich onder andere bezig houd met advisering van hun leden. Hij vertelde daar onder andere over zijn ervaring, de huidige ontwikkelingen en voor de mens ‘gezonde’ en ecologisch verantwoorde bouwmaterialen – wat volgens ons hand in hand gaat. 

milieuvriendelijke huizen


Juweeltje uit de oude doos.

In 1993 was Renz met twee pioniersprojecten te zien in een documentaire van de RVU over milieuvriendelijke huizen.

Het aardehuis in Arcen werd bezocht met Renz en de gelukkige bewoner in het begin van de docu. De film eindigt met het project Romolenpolder in Haarlem waar Renz als architect betrokken was bij de bouw van ecologische leemhuizen met bewonersparticipatie. Klik op de afbeelding om de video te zien.

Kim & Vincent in ArchitectuurNL


Interview met Kim en Vincent in ArchitectuurNL een vakblad met als ondertitel ‘de wereld van de architect’.

Over de potentie en noodzaak van CPO.

Dit is een preview van de uitgever maar binnenkort de volledige tekst in deze blog_

Start bouw Boschveld

Screen Shot 2016-07-28 at 22.49.53

 

 

 

 

 

Nog deze zomer starten de bouwwerkzaamheden voor het ecologische CPO woonproject in ‘s-Hertogenbosch, vlak achter het station. (hoek Edisonstraat / Paardskerkhofweg) Kom eens langs om te kijken hoe een desolaat terrein met een enorm gat het komende jaar gaat transformeren in een sociale en duurzame plek.

Moderne ecologische woningen in het centrum, zonder concessies, het kan!

Eerste workshop Soesterhof

IMG_0021-2web IMG_0047-2web

We hebben een workshop “ambities versus budget” gehouden met de bewonersgroep van het duurzame CPO Soesterhof.

Het was een zeer vruchtbare en inspirerende avond in het Eemhuis in Amersfoort. We kijken uit naar de volgende sessie en beginnen inmiddels met de voorbereidingen!

Nieuw ecologisch cpo: Soesterhof

Logo-Soesterhof-blaadjes

De leden van het ecologisch CPO Soesterhof hebben voor Archi3O gekozen voor het ontwerp van hun droomwijk.

Op het voormalige rangeerterrein van het centraal station Amersfoort krijgt het collectief Soesterhof een bouwlocatie toegewezen. Er is al veel werk verricht en na de zomerstop zal Archi3O de groep ondersteunen op het gebied van het ontwerp en duurzame oplossingen voor hun toekomstige wijk.

Momenteel zijn de deelnemers bijna compleet maar mocht u interesse hebben om aan te sluiten…

zie ook hun website: soesterhof

Bewust Wonen Werken Boschveld

ambitieBWWB

Het CPO project Bewust Wonen en Werken Boschveld [BWWB] bestaat uit 25 wooneenheden, al dan niet gecombineerd met werkruimte. Het plan bestaat uit verschillende soorten woningen voor mensen in verschillende levensfases met verschillende behoefte en wensen. De woningen zijn:


  • ecologisch duurzaam: we ontwerpen een goede integratie van natuur, landschap en gebouwde omgeving.
  • biologisch duurzaam: de woningen zijn gezond voor mens en dier, schadelijke invloeden wordt vermeden of tot een minimum gereduceerd.
  • technisch duurzaam: klimaatneutraal of (indien mogelijk) energie leverend;  er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hernieuwbare en milieuvriendelijke bouwmaterialen en er wordt gestreefd naar zo veel mogelijk gesloten grondstoffen-kringlopen (bouwmateriaal, water, af- val, etc.).
  • financieel duurzaam, dat wil zeggen dat de woningen worden ontworpen en bedacht voor mensen met een diversiteit in economische draagkracht.

De toekomstige bewoners doen zo veel mogelijk mee in de realisatie van dit plan: gezamenlijk ontwikkelen, mee helpen bouwen, en bijvoorbeeld een rol spelen in voorlichting over het project en de uitvoering aan omwonenden en andere geïnteresseerden. Naast woningen is het plan gericht op het realiseren van een gezamenlijke binnentuin met multifunctionele ruimte en ook op het verbeteren van de directe leefomgeving rondom de woningen.

Schetsontwerp BWWB

VO nov 2014

BWWB = sociaal _ gezond _ energie bewust _ ecologisch

 

Op 23 mei 2014 presenteerde A3O het schetsontwerp voor de leden van het CPO “Bewust Wonen & Werken Boschveld” wat zeer enthousiast werd ontvangen. Een aantal opvallende conclusies van de schetsfase zijn:
  • wonen rond een binnentuin
  • zon de tuin in laten komen aan de zuidzijde
  • eenheid van buiten, variatie binnen
  • opties voor uitbreiding met name ‘naar boven’